• Lene Nordheim

Giv dit liv et serviceeftersyn

Opdateret: 30. dec. 2018

Du kender det garanteret efterhånden, som du er blevet ældre her i livet og har fået flere erfaringer. Ting har det med at gå igen i form af mønstre, vaner og rutiner. Nogle af disse er udmærkede, for automatpiloten bliver bare sat i gang, og på den måde behøver hjernen ikke at anstrenge sig for at lære nyt, hver gang vi sætter os på cyklen eller børster tænder.


Med mindre vi er kandidater til “Luksusfælden”, så har de fleste nogenlunde styr på økonomien. Om ikke andet er der den årlige selvangivelse, hvor det står klart, om man skal af med skat  eller have tilgodehavende udbetalt.


Tjek din indre konto

På samme måde kan vi med fordel tjekke vores indre regnskab af. Hvordan lever du dit liv? Er der overensstemmelse mellem “indtægter” og “udgifter” på det psykologiske plan? Har du uforløste drømme arbejdsmæssigt eller privat? Et eller andet du gerne vil nå at opleve her i livet? Eller måske personlige sider du ønsker at ændre, mens det stadig er muligt?


Så er det bare med at træffe en beslutning om at komme i gang! Livet venter ikke, og lige pludselig er vi her bare ikke mere. Træf et valg. Er du for bange eller pleaser andre og derved glemmer dig selv? Eller tør du stadig udfordre dig selv? Du skal ikke leve op til andre – kun til dig selv. Så kig dig selv i spejlet, og vær hudløs ærlig overfor dig selv?

Hvis du når frem til, at du ikke ønsker forandring, og er helt og aldeles tilfreds med dit liv, som det er, så behøver du ikke at fortsætte læsningen.  


Skab forandring

Trænger du der imod til et eftersyn, fordi der er noget, som gnaver i dig? Så gør dig klart, om du er parat til at smøge ærmerne op og klø på uden helt at vide på forhånd, hvilke udfordringer du vil støde på. Al forandring starter indefra. Vær realistisk. Alt kan ikke blive forandret på én gang, men prøv at start med at danne dig et overblik over, hvilke drømme du har her i livet? Hvordan kan du fremover tænke at se dig selv adfærdsmæssigt og konkret?


Visualiser de nye muligheder. Spørg dig selv om, hvilket nyt (del)mål du med fordel kan starte på at implementere i dagligdagen. Helt konkret. Velvidende at det også er at bevæge sig ud af komfortzonen. At starte med at tage et skridt af gangen er første skridt på din nye rejse.

Jeg tror på dig - du kan langt mere, end du tror 😀